Onderwijs, de sleutel tot een betere toekomst

In Peru loopt het schooljaar van maart tot december. Hoewel er een schoolplicht geldt in Peru, kan het voor kinderen uit de armste gezinnen een uitdaging zijn om naar school te gaan. Ze wonen vaak ver weg van de dichtstbijzijnde school (zonder vervoersmiddelen om er te komen), ze moeten voor hun broertjes of zusjes zorgen of hun ouders kunnen de directe of indirecte schoolkosten niet betalen.

Dit jaar hebben we rugzakken en schoolmaterialen geschonken aan meer dan 150 kinderen, waaronder kinderen in de Andes (de gemeenschappen van Ocra, Anansaya en Sunchumarca) en kinderen in de Peruaanse jungle (San Antonio de Cumbaza). Daarnaast hebben we 2 scholen uitgerust met een Starlink-installatie, waardoor ze toegang hebben tot internet, en hebben we tv's gekocht voor 2 scholen en boeken en een minibibliotheek voor een andere school.

We bereiden nog een paar onderwijsgerelateerde projecten voor 2024 voor, zodat steeds meer kinderen kunnen spelen, leren en zich ontwikkelen. Onderwijs zal altijd bovenaan onze prioriteitenlijst staan!

Onderwijs, de sleutel tot een betere toekomst
Schuiven naar boven