Dicht bij wat bekend staat als "de muur der schande", die de rijkste delen van Lima scheidt van de armste, vindt de Peruaanse CosmoGolem zijn thuis. De vriendelijke reus, die door de plaatselijke gemeenschap werd gebouwd en hun hoop op een betere toekomst kracht bijzet, werd in de gemeenschap verwelkomd door de kinderen en de gezinnen.
 
"Deze CosmoGolem staat op de top van een berg, omringd door mensen die de hoop hebben om te groeien in deze moeilijke maatschappij. Ik denk dat ze met het maken en installeren van deze CosmoGolem een stap hebben gezet om de wereld te laten zien hoe we samen kunnen bewegen, hoe we samen kunnen werken, en hoe we gewoon vanaf deze berg kunnen praten met andere delen van de stad en met de rest van de wereld. Ik ben trots en ik ben vol hoop. Laat dit een sterke filosofie zijn en laten we beginnen met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren. En vooral, om van elkaar te leren." - Koen Vanmechelen
 
De CosmoGolem is meer dan een kunstwerk, het is een baken van hoop, een stem voor de kinderen, een brug tussen gemeenschappen en mensen.
 
Voor meer informatie over het CosmoGolem project van Koen Vanmechelen: https://www.cosmogolem.com https://www.cosmogolem.com
De CosmoGolem als baken van hoop
Schuiven naar boven