Sinds het begin van de COVID19-pandemie in maart 2020 zijn de scholen gesloten. De lessen worden alleen nog gegeven via afstandsonderwijs. Helaas is dit soort onderwijs niet toegankelijk voor de kinderen in de gemeenschappen die wij steunen, omdat deze hoog in de heuvels rond Lima liggen, vaak ver weg van elektriciteit en toegang tot andere basisvoorzieningen. Ze zijn letterlijk afgesneden van elke mogelijkheid tot onderwijs en als de situatie niet snel verandert, lopen ze het risico een verloren generatie te worden.

Onze vrienden van LaEscuelita.Lima zijn leraren-vrijwilligers die geweldig werk verrichten in een van die afgelegen gemeenschappen. We besloten hen te helpen en elektriciteit te brengen naar het schooltje dat ze bouwden door zonnepanelen op het dak te installeren. Voor het eerst is er licht wanneer het donker wordt. Met de hulp van enkele supporters hebben we een paar laptops en een projector geïnstalleerd en binnenkort zullen de kinderen een verbinding kunnen maken met hun leraren en met de buitenwereld! 

Verbinding met de wereld
Schuiven naar boven