Valle Ecologico is een kleine gemeenschap gelegen nabij de top van een van de hoogste heuvels ten zuiden van Lima, in het district San Juan de Miraflores. Het is een van de vele "vergeten" gemeenschappen van Lima, waar gezinnen in extreme armoede leven.

Een paar weken geleden ontdekten we het gebied op een van onze trips om voedsel naar een andere gemeenschap te brengen. We werden verwelkomd door de glimlach van een paar dozijn kinderen en hun wanhopige moeders. We kwamen er al snel achter dat de situatie voor de meeste gezinnen kritiek was geworden. Zonder enige vorm van inkomen, ver weg van de dichtstbijzijnde markt, was het voedsel zeer schaars geworden en was een dagelijkse maaltijd niet meer gegarandeerd. De gemeenschap voelde zich volledig in de steek gelaten.

Samen met onze vriend Edwin Rojas en zijn team van ReciprocityNGO werd een actieplan opgesteld. Met de kostbare hulp van vrienden, sponsoren en vrijwilligers werden in enkele weken tijd verschillende realisaties verwezenlijkt:

  • voedsel werd geleverd om de meest dringende voedingsbehoeften te dekken
  • een gemeenschapskeuken (olla comun) werd gebouwd
  • er werd een stroomgenerator geïnstalleerd om de gemeenschap van stroom te voorzien
  • tables, chairs, school supplies,… were collected from donor-friends in Lima and delivered to the community
  • lessen werden georganiseerd door vrijwilligers (en binnenkort wordt er een klein klaslokaal gebouwd, gefinancierd door een inzamelingsactie van onze vrijwilligers)

All of this was made possible by the goodwill, motivation, dedication and support of people that decided to act. Some of them donated clothes, toys or school supplies. Some of them donated money to buy food and build a kitchen. Some of them donated time and energy to teach the children. Together, they led by example and achieved something that is priceless: they brought HOPE to the children and their families.

Een verhaal van hoop
Schuiven naar boven