De COVID19 -pandemie geeft een geheel nieuwe betekenis aan het begrip "solidariteit" in de zogenaamde pueblos-jovenes in Lima. Veel van deze recente nederzettingen liggen hoog in de heuvels, ver weg van basisvoorzieningen als water en elektriciteit en ver weg van de lokale markten. Alleenstaande moeders, ouderen of zieke mensen zijn volledig afhankelijk van de hulp van hun buren om aan voedsel te komen. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Sinds het begin van de crisis hebben veel gemeenschappen hun "olla comun" gecreëerd, een zeer eenvoudige gemeenschapskeuken, beheerd door lokale dames. Deze "keukens" staan meestal buiten, een of twee grote kookpotten op een paar stukken hout. De olla comuns zijn het centrum van de gemeenschap geworden, essentieel voor het overleven van de zwaksten. Met de giften van onze supporters voorzien we deze keukens van zakken met bonen, havermoutpakketten, bakolie, tonijnblikjes, pasta, suiker, rijst, aardappelen,... De lokale koks maken er een smakelijke maaltijd van voor de kinderen en hun families.

Verschillende gemeenschappen hebben ons verteld dat ze een olla comun zijn begonnen met het voedsel dat ze van ons hebben gekregen en dat ze hun keuken zullen voortzetten, zelfs als de situatie beter wordt, omdat dit de solidariteit tussen de families versterkt en ervoor zorgt dat de zwaksten worden gevoed.


Met de komst van het mistseizoen verslechteren de kookcondities buitenshuis. Stof en vochtigheid vormen een grote uitdaging voor de koks. Om de continuïteit van hun gemeenschapskeuken te waarborgen, willen we de meest kwetsbare gemeenschappen ondersteunen bij het bouwen van een duurzame binnenhuiskeuken. Met een budget van 1000 USD kunnen we een overdekte propaangaskeuken bouwen, 2 grote potten kopen om voor minstens 80 personen te koken en de eerste maaltijd voor iedereen voorzien.

Als dit klinkt als een interessant project voor u, uw familie, uw vrienden, uw team, uw sportclub, uw serviceclub, uw bedrijf of gewoon voor uzelf, dan is dit een geweldige kans om een duurzaam verschil te maken in het leven van vele gezinnen. En natuurlijk, als de situatie het toelaat, bent u meer dan welkom om met hen te komen eten!

Neem contact met ons op voor meer informatie. Hartelijk dank!

De gemeenschapskeuken helpen
Schuiven naar boven