We zijn begin juni, het mistseizoen is aangebroken in de sloppenwijken van Lima. Vanaf nu tot oktober zullen de families de zon nauwelijks meer zien. In plaats daarvan zullen ze omringd zijn door mist. Dit is een zeer gevaarlijk seizoen voor de kinderen: de rotsen zijn erg glad, ze kunnen vaak niet meer dan een paar meter zien en ze zijn constant nat door de hoge luchtvochtigheid. Veel kinderen slapen op de grond, de gelukkigen op een matras, de meesten op een dun laagje linnen, kleding of plastic.

Het mistseizoen van dit jaar zal erger zijn dan de andere jaren. Ondervoeding van de laatste 2 maanden heeft hun immuunsysteem verzwakt en het COVID19 -virus is nog niet onder controle. Er is een grote behoefte aan voedsel, schoenen en warme kleren. 

We moeten onze inspanningen verdubbelen en zoveel mogelijk gemeenschappen van voedsel voorzien. Via hun "olla comuns" (gemeenschapskeukens) zullen lokale dames een warme maaltijd bereiden en deze delen met de kinderen en de zwakste mensen. Tegelijkertijd brengen we, wanneer we maar kunnen, schoenen, dekens, warme kleren,... mee, geschonken door mensen in Lima stad.

Dit zijn bizarre tijden voor velen van ons. Er gaat veel negativiteit rond. We zijn positieve mensen. We geloven dat we samen een belangrijk verschil kunnen maken in het leven van veel kinderen. Wees alstublieft het verschil en overweeg om een donatie te doen. Als je in Lima bent en je hebt wat reservekleren, schoenen of dekens, laat het ons weten en we zorgen voor een pick-up. Uw hulp is nodig, nu meer dan ooit.

Dank u wel, namens de kinderen en hun families.

Children of Lima. Levens redden. Hoop brengen. Samen.

Het mistseizoen is aangebroken
Schuiven naar boven