De inflatie als gevolg van de huidige wereldwijde crisis treft de armsten onevenredig hard. De stijgende kosten voor basisvoeding zijn erg moeilijk als je moet leven van een paar soles per dag. Daarom blijft het belangrijk om de voedselsituatie in de gemeenschappen in de gaten te houden en brengen we van tijd tot tijd niet-bederfelijk voedsel naar een lokale "olla comun" (gemeenschapskeuken). Dit bestaat meestal uit rijst, linzen, poedermelk, suiker... en helpt gezinnen om een kleine voedselreserve aan te leggen en zo ten minste één maaltijd per dag voor de kinderen te garanderen.

We zijn erg blij dat we kunnen rekenen op een aantal lokale donateurs die ons voorzien van basisbehoeften zoals voedsel, maar ook medicijnen, luiers en andere hygiëneproducten. Essentiële producten die voor veel gezinnen te duur zijn. Als je in Lima bent en ook wilt helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Voedsel en basisbenodigdheden
Schuiven naar boven