Hier gaan we weer, een dagje voedsel brengen aan de kinderen en hun families.

Allereerst kunnen we tijdens de noodtoestand niet zonder toestemming bij de gemeenschappen komen. We moeten de autoriteiten precies laten weten waar we naartoe gaan en waarom. 

De eerste stop is meestal een van de megawinkels waar we in grote hoeveelheden en tegen de beste prijs voedsel kopen. Groenten en fruit kopen we op de lokale markten (als die open zijn). Het is meestal meer vers en we helpen de lokale economie in de sloppenwijken. 

Als alle boodschappen gedaan zijn, zijn we op weg naar onze eerste gemeenschap. De leider van de gemeenschap verwacht ons en helpt ons om de voedseldistributie te organiseren, om chaos te voorkomen. We geven er de voorkeur aan om voedsel te doneren aan de gemeenschapskeuken, die vaak een geïmproviseerde open haard is, gerund door een paar lokale dames.

Wachten in de rij bij de gemeenschapskeuken

Ze doen geweldig werk bij het bereiden van een gezonde maaltijd voor de leden van de gemeenschap (kinderen en ouderen eerst). Deze keukens zijn een perfect voorbeeld van solidariteit in actie: voor veel mensen is het de enige manier om te overleven tijdens deze crisis. De mensen zijn enorm dankbaar voor de hulp die ze krijgen.

Muchas gracias!

We bezoeken meestal 2 of 3 gemeenschappen op één trip. Deze menselijke nederzettingen liggen vaak op afgelegen plaatsen in de heuvels rond Lima en zijn moeilijk bereikbaar. Dat verklaart waarom wij meestal de eerste (en enige) hulp zijn die ze krijgen.

We zijn allemaal vrijwilligers en soms vragen mensen ons waarom we dit allemaal doen. Nou, het antwoord is simpel: we vinden het onze plicht om anderen in nood te helpen! Als u het met ons eens bent en u wilt ook helpen, overweeg dan om een donatie te doen. Wij zorgen voor de aankoop van het voedsel en de levering aan de mensen die het het meest nodig hebben!

Eten brengen aan de gezinnen
Schuiven naar boven